Författarna har ordet!

Fredrik Lagerlöf heter jag och bor i Stockholm. Mitt militärhistoriska intresse startade i de yngre tonåren under en semesterresa till Jersey där vår familj besökte ett flertal tyska lämningar från andra världskriget.

Svensk militärhistoria kom jag  in på först under tidig tjugoårsålder och då var det flygvapnet i allmänhet och F 8 Barkarby i synnerhet som fångade mitt intresse. Intresset för F 8 resulterade 2013 i uppstarten av den hemsida som ni nu besöker och samma år träffade jag för första gången Håkan under en rundvandring på det före detta flottiljområdet som anordnades utav F 8 Kamratförening.

Resten är historia.

 

Håkan Wall heter jag och bor i Motala. I tonåren var jag som alla andra flygintresserad men det var under lumpen på F13 1980-1981 som mitt stora intresse för flygvapnet tändes. Jag tjänstgjorde som målföljningsobservatör (målobs på militärspråk) och tjänstgjorde övervägande delen av min tid på Radargruppcentral O1syd - Rockan. Tillbringade även viss tid på O1nord - Vesslan, O5mitt – Geten och S2syd – Myran.

Under den här tiden lärde man sig hur mycket infrastruktur och annan verksamhet som fanns i Flygvapnet. Det var på Rockan som jag första gången hörde talas om Robot 68 som då var nedlagt sedan 2 år tillbaka.

När jag sedan råkade hitta en krigsgrupperingsplats 2009 så var det stora intresset för just Robot 68 fött. Fredrik och jag möttes på en rundvandring på F8 2013 och vi märkte direkt att vi hade samma intresse och ambition att utforska mer om Luftvärnsrobotsystem 68.

Kontakt

Vill du bidra med information om systemet, har du bilder eller dokument som kan vara oss till nytta, eller var du med vid tiden då det begav sig?
Tveka inte att kontakta oss! Vi vill gärna veta mer om både stort och smått.

Du får givetvis även berätta vad du tycker om sidan !!!!  Det är alltid skojigt med återkoppling från våra läsare.

Maila till oss på följande adress: luftvarnsrobot68@gmail.com